Idrettsklubben Tjalve Siden 1890

FYSIOTERAPI

FYSIOTERAPI
Tjalve har en samarbeidsavtale med Bekken & Barn Kiropraktorklinikk. Bekken & Barn stiller blant annet med fysioterapeut på Tjalves kontor hver onsdag. Tjalve og Koll medlemmer får gratis behandling gjennom denne ordningen. 
 
For å bestille time følges denne linken =>  FYSIOTERAPI
 
 
Fysioterapeut: Kjersti Fimreite
Nytt for 2018

Kjersti Fimreite har de siste årene levert et nyttig fysioterapitilbud for dere utøvere. Hun har bidratt med diagnostisering, treningsveiledning og behandling av de som har følt behovet.

Administrasjonen og Kjersti har sammen revidert tilbudet for å sikre effektiv oppfølging av dere. Vår konklusjon er at vi har mye å gå på for at våre utøvere skal ha færrest mulig skadeavbrekk og dermed få utført den nødvendige treningen for at dere skal ha idrettslig utvikling.

I de fleste tilfeller er det kontinuerlig trening, både for å forebygge skade og rehabilitere, som fungerer. I noen tilfeller vil også behandling være fornuftig, og administrasjonen vil avgjøre hvilke tilfeller det er etter innspill fra Kjersti.

Prinsipper for oppfølging av fysioterapeut i Tjalve:

  • Skadeforebyggende trening er nødvendig. Dere som har slitt med skader må benytte dere av treningstilbudet med Kjersti for å minimere risikoen for et nytt skadeavbrudd. Hvis du mener du gjør nok skadeforebyggende trening, så må du vurdere om du skal bytte ut én av egentreningsøktene med veiledet økt med Kjersti.
  • «Off season» er viktigst for prehab og rehab. April er alt for sent å begynne med dette, så bli med nå. Slik trening gjør deg også mer robust, og du vil gjerne tåle belastning som eller ville gjort deg skadet.
  • Rehab-trening kan redusere tiden på skadeavbrekket betydelig. De fleste blir bedre av seg selv, men hvis du vil fort tilbake på trening må du ofte trene deg frisk.
  • Kjersti kan bidra til å finne ut hva som vil være effektivt for deg. Ikke gå udiagnostisert, det gjør at ting tar lenger tid.
Til syvende og sist handler dette om du ønsker å trene best mulig for å ta ut ditt potensial på friidrettsbanen. Du trenger da flest mulig dager sammenhengende med riktig trening, og hvis du må hele tiden må ha avbrekk grunnet skade får du ikke det. Hvis du vil bli så god som mulig er prehab og rehabiliterende trening nødvendig. 
 

Friidrettslisens

Vi minner også om at behandling for skader dekkes av skadeforsikringen i Friidrettslisensen. Skadeforsikringen i Friidrettslisensen er forskjellig avhengig om du har en grunnlisens eller en utvidet lisens. Forskjellen er såpass stor ved eventuelle skader at vi anbefaler alle aktive medlemmer om å tegne utvidet lisens. Med skadeforsikringen kan utøveren komme raskt til behandling og få dekket mange tusen kroner i behandlingsutgifter.
 
For kjøp av lisens følges denne linken => FRIIDRETTSLISENS

"Mens sana in corpore sano" 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift