Eirik Røe signerte for Tjalve

IK Tjalve har den siste tiden gjennomført en endring i administrasjonen for å styrke det sportslige tilbudet i klubben. Eirik Røe har i den forbindelse blitt ansatt i den nyopprettede stillingen «arrangementskoordinator og trener».

Oppstart for Eirik er 15. oktober. Han vil jobbe med Holmenkollstafetten og våre andre arrangementer, samt bli en trenerressurs i klubben.

«Muligheten for å kunne jobbe med friidrett på heltid var veldig fristende. Jeg ønsker også å utvikle meg både som trener og være med på større arrangementer, og med de tradisjonene og ressursene som finnes i Tjalve tror jeg ikke det finnes noe bedre sted i Norge for å gjøre det på», sier Eirik om den nye jobben.

Eirik kommer Trondheim, der han har jobbet som fysioterapeut og som friidrettstrener på Steinkjer Videregående Skole, og vært trener for Trondheim Friidrett og Steinkjer FIK. Han er utdannet fysioterapeut og har en mastergrad i Bevegelsesvitenskap. Røe har mange års erfaring som trener for junior- og seniorutøvere, hvor flere har deltatt i internasjonale mesterskap. Av friidrettsøvelser har han kompetanse innen sprint, hekk, hopp og mangekamp.

Hans treningsfilosofi passer godt i Tjalve. «Jeg har tro på å trene allsidig og på å utvikle koordinasjonen sin, slik at man kan få utnytte de fysiske resursene man har i seg best mulig. Jeg tror også det er viktig å passe på at kvaliteten i det man gjør på trening hver dag er bra nok, da det er summen av denne treningen som bestemmer hvordan det går i konkurranser» forteller han.

Røe har videre vært sterkt involvert i arrangementene som er avholdt i Steinkjerhallen, med b.la planlegging av den tekniske gjennomføringen og ansvar for funksjonærer og gjennomføring av løpsøvelsene på UM- og NM-innendørs. Til slutt kan vi ta med at han det siste året også har gjennomført forbundsdommerkurset i friidrett.

Han gleder seg til å komme i gang med arrangementsarbeidet, og trekker naturligvis frem YT Holmenkollstafetten som spesielt viktig. «Holmenkollstafetten er en veldig sterk merkevare og et av de mest kjente og tradisjonsrike idrettsarrangementene i Norge. I tillegg til å ha stor prestisje som konkurranse for friidrettsklubbene i Norge, har Holmenkollstafetten en viktig rolle i et større folkehelseperspektiv, samt at den blir brukt som et viktig tiltak for teambuilding på utallige bedrifter og arbeidsplasser. Jeg håper å kunne være med å styrke og utvikle dens rolle innenfor disse områdene videre. Tjalve har også mange andre arrangementer, der det b.la er spennende med den satsingen det ble gjort på Boysen Memorial i år ved å legge litt ekstra i å skaffe god konkurranse til de norske utøverne. For å utvikle norsk friidrett videre er det viktig med gode stevner i Norge, der de beste norske utøverne får god matching og får viste seg fram».

Vi i IK Tjalve ser frem til å få Eirik Røe med på laget. Han vil styrke klubben på flere områder, og få gode muligheter til å utvikle seg videre. Erfaringen og kunnskapen han har som trener kommer til å bli viktig for utøverne fremover. «Jeg håper også jeg kan få utnyttet den utdannelse jeg har, bl.a til å kunne bidra med skadeforebyggende trening og tiltak. Samt at jeg har et stort hjerte for friidrett og håper jeg kan kunne bidra med den energien og gleden jeg kjenner ved å kunne holde på med friidrett», avslutter Røe.

Kristian Jordhøys engasjement som arrangementskoordinator er over. IK Tjalve takker Kristian for godt arbeid med Holmenkollstafetten og våre andre arrangementer, og ønsker han lykke til videre.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s