Norgesmesterskap i vakre Byrkjelo

Tjalve stilte med en noe amputert tropp på 22 utøvere i årets hovedmesterskap i Nordfjord.

Fredag

Alle bilder: Eirik Førde. 

Tonje Angelsen tok klubbens første NM-medalje i mesterskapet, da hun hoppet 1,85. Dette var hennes sjette Norgesmesterskapstittel og niende medalje. Høydehopperen hadde flere gode forsøk på 1,90, selv med livlig Vestlandsvær. «Jeg er veldig fornøyd med hoppingen i de forholdene her. Jeg følte meg litt som et villdyr i disse forholdene og ville ta alle høydene i første forsøk slik at jeg ikke ble så våt og kald», sa EM-sølvvinneren fra 2012 til friidrett.no. I samme konkurranse gikk Elin Dale over 1,60.

Nickolai Jallow gjorde et godt heat på 100m, og tok seg til finalen med tiden 11,09 i -0,2. I finalen hadde vinden økt til -2,6 og Jallow endte på åttende plass med 11,33. Jonathan Quarcoo fra Orion vant med 10,70.

På 1500m forsøk gikk begge tjalvistene videre, Thomas Byrkjeland med 3,59.33 (3) og Ferdinand Edman med 3,57,56 (3).

Malin Nyfors og Elise Søvik stilte til start på 100m, i vind -1,3, og løp begge på 13,14. Malin deltok også på 400m med tiden 60,96.

Sigurd Skjeseth og Senay Fissehatsion representerte klubben på 5000m. Løpet ble spennende da Ørjan Grønnevig gikk i brudd med 1200m igjen, og kun Jakob Ingebrigtsen greide å passere siddisen før mål. Sigurd kom på en sur femteplass med 14,28,81 og Senay endte på ellevte med 14,54,56.

Thor Olav Rosvold, som torsdag punkterte på vei til NM, hevdet han led samme skjebne som bilen da han kastet 46,97 og endte på fjerdeplass i diskoskonkurransen. Heller ikke Marius Bull Hjeltnes fikk det til å stemme, og hoppet 6,80 i lengde.

Lørdag

Lørdag fikk hovedstadsungdommen virkelig kjent på naturkreftene. Tre telt, to høyttalere og et ukjent antall paraplyer ble offer for stormen.

Eivind Henriksen har hatt norsk histories beste sleggesesong, og tok oppskriftsvis gullet med sterke 74,27. Lengden er tangering av egen mesterskapsrekord fra i fjor. Gullet var hans niende strake. «Det var ikke noe særlig å kaste i de forholdene som var her, men det var ganske bra. Jeg kjente at jeg hadde mye inne, men det var ikke lett å få de virkelig lange lengdene. Jeg kjenner at jeg godt kunne kastet 76 meter om det hadde klaffet, men jeg ble kald og motvind er ingen fordel», fortalte Eivind til friidrett.no.

Tresteghopperne Jesper Vestbø og Sindre Almsengen tok sølv og bronse med henholdsvis 14,70 og 14,65. Jesper har nå fire strake NM-medlajer, mens Sindre er oppe i ni totalt. Marius Hjeltnes hoppet 14,20.

Nickolai Jallow var igjen i aksjon på 200m, hvor han tok seg videre til semifinalen med 22,57. I neste løp var Jallow tom, og løp på 22,86 i -3,7 vind.

Tobias Lømo gikk 5000m kappgang på 24,24,63, bare ni sekunder bak pers. En fin tid for unggutten tatt været i betraktning.

På mennenes 1500m finale løp Edman inn til et sterkt sølv, kun slått av yngstemann Ingebrigtsen. Marie Qvale løp 1500m på 4,41,56.

Karoline Grøvdal, som har slitt med sykdom siden EM, måtte tvinges til å ikke løpe 3000mh etter stygg hoste på løpsdagen.

Søndag

Grete Etholm tok sølv i kvinnenes diskos med 47,09, og det er første gang på 17 år hun ikke tar gullet i NM. Grete har nå 24 NM-medaljer i diskos. Mona Jaidi heter kvinnen som børt seiersrekken. I samme konkurranse kastet Vilde Holten 44,14.

Elise Søvik og Sofie Olsholt stilte for Tjalve i tresteg, og begge hoppet 11,46.

På 10.000m tok Okubamicheal Fissehatsion et gledelig gull med tiden 29.34,99. «Det var en god dag og det var fin temperatur for å løpe langt. Jeg var litt bekymret for vind underveis og jeg forsøkte å unngå tet. Jeg fikk mye energi da jeg merket at de andre slet», sa gullvinneren til friidrett.no.

Marcus Thomsen perset endelig i kule, hvor gullkastet hans var på 19,82. Resultatet er det beste i NM i kule siden 1991 og han er fjerde beste U23-utøver i Europa i år. «Det er så nærme 20 meter at jeg blir sur. Jeg fikk ikke noe treff i dag, det var litt for mye stress i teknikken, men to ganger over den gamle persen er fantastisk», sa Thomsen til friidrett.no.

Andreas Gjesdal, som fikk bronse på stav, hoppet svært sterkt på 4,80, og vi tror 5,00 er innen rekkevidde før sesongen er over.

Kongepokalene gikk til Karsten Warholm og Sigrid Borge. Gratulerer så mye! Vi spekulerer i at både Marcus og Eivind var inne i komiteens diskusjoner.

Tjalve ble nest beste klubb etter Norna-Salhus. Bergensklubben hadde syv gull, tre sølv og to bronse, mens vi tok fire gull, fire sølv og to bronse. Naboene våre i BUL fikk fire gull, tre sølv og to bronse.