Vellykket Torskeaften

Tradisjon tro ble vår årsfest, Torskeaften, avholdt på Scandic Solli. 75 tjalvister, og betydelig flere utøvere enn tidligere, møtte opp til treretters middag og feiring av året.

Riddertreff

Først ut var Riddertreffet for våre medlemmer i «Tjalves Orden». Ordenen ble opprettet for å hedre medlemmer som «særlig havde gjort sig fortjent af Klubben og hadde vist denne eller Idrætten idetheletaget særlig Interesse». Medlemmene har utmerket seg spesielt idrettslig eller administrativt for Tjalve, med aldersspenn fra 94 til 40 år.

Vikarierende Stormester Gustav Huuse ledet forsamlingen i Haavard Nordlies skadefravær. På treffet ble det opplyst om at det per dato er 67 riddere, hvorav 20 hadde mulighet til å stille på fredag. Det ble også opprettet en komité som skal foreslå nye riddere til opptak i 2020.

Torskeaften

Årsfesten åpnet med velkomstdrinker og sosialisering. I spisesalen ønsket styreleder Svein Søndenå velkommen, og minnes avdøde spydkaster Willy Rasmussen. Før servering ble årets klubbmestre hedret av John Ertzgaard.

  • Nicolai Jallow og Kaitesi Ertzgaard – sprint
  • Ferdinand Edman og Elisabeth Bergh – mellomdistanse
  • Okubamicheal Fissehatsion og Karoline Grøvdal – langdistanse
  • Andreas Gjesdal og Tonje Angelsen – hopp
  • Eivind Henriksen og Grete Etholm – kast
  • Charlotte Abrahamsen – mangekamp

20181116_195930
Bilde: Et utvalg klubbmestre; Kaitesi Ertzgaard, Andreas Gjesdal, Eivind Henriksen og Grete Etholm. 

Meny

  • Røket laks med bakte beter
  • Torsk med bearnaisesaus eller biff med rødvinssaus, begge med amandinepoteter
  • Crème Brûlée

Foruten en generell gjennomgang av året, ble det delt ut eksklusive Tjalve-caps til aktive som i 2018 har bidratt mer enn de forventede 20 timene dugnad på arrangementer. Flest timer hadde Erling Hisdal, som begrunnet dette med at han «ønsket å være til nytte til tross for årets skadeproblemer».

20181116_213624
Bilde: Eivind Wikshåland (v.b.), Andreas Gjesdal, Eivind Henriksen, Snorre Løken, Erling Hisdal og Rune Godtland. Ingvild Nordtveit (v.f.), Hedda Korsæth, Kathinka Schumann og Kristine Helle-Andresen. 

Videre ble Sverre Gundersens fonds stipend utdelt til to velfortjente utøvere under 23 år som har gjort seg spesielt bemerket på friidrettsbanen i år.

Marcus Thomsen (20 år): Thomsen støtet kule 19.82 meter. Hans prestasjoner ga han gull i nordisk mesterskap innendørs, NM innendørs, UM innendørs, NM utendørs og Jr.NM utendørs. Han ble også tatt ut til EM i Berlin, hvor han endte på 16. plass (rangert 37. plass før konkurransen).

Marcus Rooth (17 år): Rooth gikk mangekamp til 7253 poeng i år. Han vant UM G17 inne og ute, sølv i nordisk mangekamp U18 og tok en sterk syvendeplass i U18-EM i Györ. I tillegg vant han UM i 110mhk og spyd, og sølv UM i høyde, stav, lengde og diskos. I UM innendørs ble det gull i høyde og lengde, sølv i stav og kule, og bronse på 60mhk.

20181116_214755
Bilde: Fondets leder Eirik Berge (v.), Markus Rooth, Marcus Thomsen og fondsstyremedlem Audun Nordtveit.

Torskeaften ble avsluttet med takk for maten av Grete Etholm, fremført i sangform (på kontoret spekulerte i om sangen var et kvad, et stev eller en annen lyrisk sjanger, men innser at vi har mangel på høykulturell kompetanse og ikke kan konkludere).

Utøvertreff

Flere enn førti utøvere deltok på fredagens festligheter. Etter middag var det utøvertreff, hvor Ertzgaard og Røe informerte om idrettslige bonuser, og Andreas Gjesdal avholdte en Kahoot-quiz om IK Tjalve. Erik Johannes Rosvold, som formelt blir medlem på nyåret, stakk av med seieren foran Lene Heimdal og Marie Qvale.

Klubbens ledelse takker alle som deltok til at årsfesten ble en stor suksess, og inviterer både årets oppmøtte og andre medlemmer tilbake i november 2019.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s