Norgesrekord av Grøvdal

Nordisk innendørslandskamp

Karoline Grøvdal knuste Ingrid Kristiansens innendørsrekord på 3000m med over fem sekunder da hun løp på 8.44.68 på søndag. “Det er deilig å ta rekorden. Jeg følte meg egentlig bra underveis og det var bare å gi alt på slutten”, sa Karoline til friidrett.no rett etter målgang. På samme distanse løp Sigurd Skjeseth på 8.14.10.

Marcus Thomsen gjorde jobben, og vant kulekonkurransen på 20.30. “Det er bra med mesterskapsrekord og nok en gang over 20 meter, men jeg vet at jeg er god for langt mer og det er bare et spørsmål om tid før det klaffer. Kroppen er en plass mellom fresh og trøtt, så jeg må bare slippe opp litt på treningen før EM og da tror jeg det kan bli bra”, fortalte Marcus til friidrett.no.

Tonje Angelsen tok andreplassen i kvinnenes høyde med et bestehopp på 1.87. “Det var en veldig rotete konkurranse, så jeg er litt misfornøyd med det. Jeg kjenner at 1.90 egentlig ikke skal være noe problem, men blir nok litt for ivrig”, sa Angelsen til NFIF.

Sølv ble det også til Hedda Hynne på 800m med 2.04.44. “Jeg ville gjerne vinne for Norge, men de kom så fort bakfra. Formen er veldig bra og jeg må få noen løp i beina og få erfaringene. Det er fortsatt en liten stund til EM og jeg kan love alle at sesongen i år blir mye bedre enn i fjor”, sa hun til friidrett.no.

Tjalves medaljer i Tyrvinglekene

Solveig Vråle løp årsbeste på 400m under Tyrvinglekene med 56.72 og vant konkurransen. Joachim Sandberg tok gullet på 200m med 21.92.

Markus Rooth tangerte pers i stav på 4.60. Videre støtet han 13.73 og hoppet 6,65 i lengde. Det ble gull i alle tre.

Lakeri Ertzgaard perset og vant på 200m med 24.83. På 60m løp hun på 2.82 og tok andreplassen. Tredjeplassen tok Lakeri i høydekonkurransen med 1.55 og kule med 9,23.

Storesøster Kaitesi Ertzgaard tok sølvet på 7.79 på 60m i juniorklassen.

Kajsa Rooth vant korthekken med 8.91 og kom på andreplass i høyde med 1.45.

Marius Bull Hjeltnes vant lengde med 6.80, foran klubbkompis Sindre Olsvik på 6.74.

I tresteg fikk Elise Søvik sølvet med 11.63.

USA

Magnus Pettersen perset på engelsk mil med 4.10.02 i Iowa på lørdag. Michael Mørk løp 4.13.26 på samme stevne.

FOTO: Mette Rooth og NFIF

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s