Oppsummering av VM

Da er VM over for våre utøvere, og her kommer en liten oppsummering.

Først ut var Hedda Hynne. Hun gjennomførte et tilnærmet perfekt forsøksheat, og gikk kontrollert videre på plassering til semifinalen. Tiden i forsøket ble 2:02.49. Semifinalen ble en tett affære. Hedda var med langt framme i felte hele veien. Hun hadde en sterk avslutning der hun passerte et par løpere på oppløpsside. I mål var hun nummer 3, en plass fra direkte avansement til finalen.  Dessverre gikk det litt for sakte i Hedda sitt heat til at hun kunne gå videre på tid. Tiden i semifinalen ble 2:01.03. Totalt gjorde Hedda en strålende VM innsats og ente opp sum nummer 12.

Mediesaker Hedda
Tok til tårene etter forvandlingen: -Det har vært psykisk tungt – NRK.
Hedda Hynne røk ut tross sterk sluttspurt – Aftenposten.

Karoline Bjerkeli Grøvdal var neste ut av våre i kvalifiseringen på 3000m hinder. Her løp Karoline offensivt og var med langt fremme i feltet hele veien. I mål var hun nummer 6 med tiden 9:28.84. Tiden holdt fint til videre avansement til finalen. I finalen kjente Karoline tidlig at kroppen ikke spilte helt på lag slik hun ønsket. Hun løp likevel et jevnt løp og kom inn på tiden 9:29.41. Hun endte med det opp på en 13. plass.

Karoline deltok også på 5000m. Her var det knyttet spenning til hvordan kroppen hadde restituert etter 3000m hinder finalen og om den ville føles bedre ut. Ganske tidlig under forsøksheatet kjente Karoline at kroppen heller ikke nå responderte slik hun ønsket. Dette førte til at hun ca halvveis valgte å bryte. Oppsummert ble det en 13. plass på 3000m hinder som ble beholdningen for Karoline. Dette vet vi at hun ikke er fornøyd med, og vi er sikker på at hun kommer sterkere tilbake ved neste anledning.

Mediesaker Karoline
Grøvdal brøt 5000-meteren: føltes forferdelig å bryte – VG.
Grøvdal slet i kokende varme. Gikk likevel videre til VM-finale – Aftenposten.
Grøvdal i tårer – vurderer å droppe hovudøvinga – NRK.

Sist ut av våre var Eivind Henriksen i slegge. Eivind kastet en trygg kvalifisering med 76.46m som lengste kast. Det var det 8. lengste kastet i kvalifiseringen. Kvalifiseringen viste også at det kom til å bli veldig jevnt i finalen, da mange lå rundt de samme lengdene. Finalen ble som ventet en jevn affære. Eivind kaset en god serie, der han hadde to kast på over 77m. Eivind endte til slutt på en 6. plass med et lengste kast på 77.39m. Finalen viste seg å bli så jevn som forutsett, opp til sølvet var det til slutt bare 81cm. Uansett viser det at Eivind har tatt steget helt opp i verdenseliten, og vi gleder oss til neste år med både OL og EM

Mediesaker Eivind:
Raser mot doptatt sølvvinner – Dagbladet.
Henriksen til sleggefinalen i friidretts-VM – TV2
Eivind er medlajegrossisten du neppe har hørt om – Dagbladet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s