Steinars blir til Eivinds gym

Eivind Henriksens OL-sølv er en av de største prestasjonene i Tjalves historie, om ikke den største. Hans enorme serie med forbedringer av den norske rekorden underveis i OL-finalen hvor han endte på 81,58 er uvirkelig.

Styrketreningsfasilitetene i Underhaugsveien ble navngitt Steinars gym av administrasjonen. Kriteriet for å få navnet sitt på treningsrommet er å være den tjalvisten som sist tok en global medalje, definert som individuell seniormedalje i OL og VM, samt gull i EM. Frem til nå har «regjerende mester» vært Steinar Hoen for hans glimrende prestasjon i EM 1994, hvor 2,35m ga han gullet.

Tjalve fikk en ny regjerende mester 4. august 2021, Eivind Henriksen, 26 år etter Hoens EM-seier. To dager senere var Eivind hjemme i Oslo, og Steinar Hoen overleverte navnet til Eivind med en symbolsk vektmanual. Når Tjalve er tilbake i klubblokalene rundt årsskiftet vil treningsrommet skiltes som Eivinds gym.  

Hoen vil få en hedersplass på Tjalves «walk of fame», sammen med andre vinnere av internasjonale medaljer; Arne Halse (OL-sølv og bronse, 1908), Audun Boysen (OL-bronse, 1956, EM-sølv, 1958, EM-bronse, 1954), Olav Sunde (OL-bronse, 1928), Susanne Wigene (EM-sølv 2006), Karoline Grøvdal (EM-bronse i 2018 og 2016) og Margrethe Renstrøm (EM-bronse, 2012).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s