Barn og ungdom

Tjalves friidrettstilbud for barn og ungdom skjer i samarbeid med IL Koll. Klubben bistår Koll i treningsarbeidet, og bidrar til organisering av samlinger og konkurranser.

Trening

IL Koll holder til på Nordberg, med treninger på Sognsvann og Bislett.

-> IL Kolls hjemmeside her.

Samlinger

Camp Uddevalla

Camp Uddevalla reiste på sin første tur i januar 2013 og har siden hatt dette som tradisjon. Målgruppen for samlingen er ungdommer 12-15år hvor opptil 50 ungdommer deltar. Turen er over to dager hvor vi har felles avreise med buss fra Bislett Stadion fredag 17:00 og er tilbake søndag 17:00. Vi bor på Carlia Hotell i Uddevalla hvor vi også får alle måltider. Rimnershallen som er en fullverdig friidrettarena leier vi for tre økter av to timer. Treningen er organisert etter tivolimodellen der vi legger opp til at alle får prøvd seg i forskjellige friidrettsøvelser.

Påskeleir

Tjalve og Koll arrangerer en to ukers påskeleir for ungdommer over 15år. En uke for medlemmer som er i ungdomsskolealder og to for de på videregående. De som får tilbud om å reise på treningsleir trener og konkurrer friidrett gjennom året. Treningsleiren dekkes i sin helhet av medlemmer som blir med også stiller Tjalve med nødvendige trenere. Til nå har klubben organisert påskeleir til Portugal ved Algarvekysten. Leiren koster mellom kr 6.500 – 8.500 for en uke. I denne prisen ligger det fly, hotell med fullpensjon og tilgang til friidrettsbanen.

Friidrettshelg i Grenland

Herkuleslekene og Kjølneslekene har vært et godt konkurransetilbud for gruppen 12 år+. Disse to stevner arrangeres i Grenland henholdsvis Skien og Porsgrunn. Det er felles avreise lørdag morgen og retur søndag etter stevnet i Porsgrunn. Vi har tradisjonelt innlosjert oss på Skien Fritidspark som ligger rett ved stadion i Skien. I tillegg til individuelle konkurranser har vi også løpt stafett.

Världsungdomsspelen

Tjalve inviterer alle over 15 år til Europas største friidrettstevne for ungdommer. Världsungdomsspelen, eller VU som de aktive sier, arrangeres i Göteborg første helgen i juli på Ullevi Stadion. Tjalve har organisert reise dit siden 2011 der klubben dekker boutgifter på Scandic Opalen, som er et steinkast unna Ullevi Stadion. Dette er sommerens høydepunkt for mange medlemmer der de møter konkurranse fra Norden.

Mesterskap

Idrettsklubben Tjalve og Koll har siden 2011 reist som en tropp til ungdomsmesterskap inne og ute. NM stafetter har også vært et prioritert mesterskap. Hver klubb stiller med ledere. I Norgesmesterskapet for juniorer under 20 år representerer kollinger Tjalve.