Kontaktinformasjon

Besøksadresse

Underhaugsveien 1
0351 Oslo
Åpningstider Tjalvekontoret: 9-16 hverdager

Postadresse

Idrettsklubben Tjalve
Postboks 5905 Majorstuen
0308 Oslo

Kontakt

Telefon: 22 60 43 40
E-post: mail@tjalve.no
Organisasjonsnummer: 939572791
Kontonummer: 9041 05 51127
Kontonummer til startkontingenter: 9041 23 93537

Medlem av: Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité, Norges Friidrettsforbund
Tilknyttet: Oslo Friidrettskrets, Oslo Idrettskrets, Idrettens samarbeidsutvalg i bydel St. Hanshaugen.

Om IK Tjalve

Idrettsklubben Tjalve er en ideell, frivillig og demokratisk organisasjon. Alle inntekter brukes til friidrett.
Idrettsklubben Tjalve ble dannet tredje juledag 1890 som Norges første spesialklubb for «fodsport», senere friidrett.
Navnet Tjalve ble hentet fra norrøn mytologi. I Edda hører vi om bondesønnen Tjalve som var med guden Thor da han dro til Utgårds-Loke i Jotunheimen og løp om kapp med jotnens Huge (tanke). Tjalve var altså synonym for rask til fots. Les historien om Tjalve og Roskva her.
I 1896 tok klubbens styre initiativ til å stifte Norges Friidrettsforbund. I 1923 ble Holmenkollstafetten arrangert for første gang og har blitt avhold med noen krigsårsavbrekk siden den tid. Stafetten er Norges største idrettsarrangement, verdens største stafett og passerte i 2017 én million deltakere siden oppstarten.
Under andre verdenskrig meldte de fleste medlemmer seg ut av klubben i protest mot nazistenes idrettsorganisasjon, og kuppet klubben tilbake ved dens slutt.
Bislett Games ble til i 1966, etablert av alliansen bestående av Tjalve, SK Vidar og IL i BUL. Bislett Games har blitt en institusjon i norsk idrett med sin Diamond League-status.
IK Tjalve har vært pådriver for innovasjon i norsk idrett med sin vekt på elitefriidrett og massive arrangementer. Historisk har klubben også vært konservativ med motstand mot kvinneidrett og en sinke på ungdomssegmentet, men den tid er heldigvis forbi.
I dag er IK Tjalve en moderne friidrettsklubb med flere utøvere, av begge kjønn, på høyt nivå, et godt samarbeid med barne- og ungdomsklubben Koll og et stødig støtteapparat. Våre medlemmer er både lokale helter og innflyttere til hovedstaden, med ambisjonssprik fra mosjon til internasjonale toppidrettsutøvere.