Boysen Memorial

av Bjørn Henriksen. Foto: Bildbyrån / Vegard Grøtt

Under gårdagens Audun Boysen Memorial på Bislett, ble det prestert flere meget gode resultater av Tjalveutøvere. Det var godt sommervær og vinden blåste i favør av de som løp kort og hoppet lengde og tresteg. Stevne er klassifisert som World Athletics Continental Tour Bronze.

Sander Aae Skotheim hadde noen travle dager i Polen sist helg i forbindelse med Lag-EM. Her stilte han i fire øvelser. Han valgte derfor å stille bare i en øvelse under gårdagens stevne. Valget falt på stav, hvor han ikke har fått det helt til de to siste årene. Sander hadde en personlig rekord på 5.01m fra 2021 og hoppet 5.00m under EM i München i fjor. Sander gikk inn i konkurransen på 4.60m som han klarte i første forsøk. Han tok også 4.80m i første, før han måtte bruke tre forsøk på å komme over 4.95m. Etter det begynte han å bli varm i trøya. Han gikk så over 5.10m i første forsøk, før han klarte både 5.25m og 5.35m i andre forsøk. Han hadde også gode forsøk på 5.45m. Trener Yoann Rouzieres mener Sander kan hoppe 5.50m i år, men det snakker vi ikke høyt om her. Sander forbedret altså personlig rekord med 34 cm. Det er mye på dette nivået. Yoann ble ellers nr.7 i konkurransen med 4.60m. Det er greit å ha en trener som kan være med å konkurrere på guttas nivå.

Hedda Hynne løp en mye bedre 800m onsdag enn det hun gjorde i Lag-EM. Hedda var godt framme i feltet hele veien, hvor 400m ble passert på ca.59 sekunder. 250m før mål var hun helt i ryggen på vinneren Tess Kirsopp-Cole fra Australia. Hun tapte litt på oppløpssiden, men kom inn til 2:02.63 som er årsbeste. Løper Hedda slik under NM om en uke er det ingen som kan slå henne.

Marius Bull Hjeltnes har blitt raskere i år (forbedret seg fra 10.83 til 10.55 på 100m). Vi har ventet på at det skulle gjøre utslag i lengde. Marius åpnet med et ugyldig hopp før han fikk opp 7.46m i andre forsøk, bare en cm etter personlig rekord. Etter nok et ugyldig hopp i tredje omgang fikk han 7.45m i fjerde. I femte omgang strakk han seg til 7.57m og forbedret altså personlig rekord med 11 cm. Marius har absolutt større lengder inne og det kommer i løpet av sesongen. Det ble ellers en meget god lengdekonkurranse hvor Daiki Oda fra Japan vant med 7.93m foran Shoutarou Shiroyama fra Japan med 7.91m.

Eivind Henriksen har hatt en tung sesong så langt i år. Han mistet mye av høsttreningen i fjor grunnet en hjerteoperasjon. I april måtte han igjennom et inngrep i kneet som ble større enn først antatt. Før ca. to uker siden forsvant smertene i kneet slik at han nå kan konsentrere seg om å få tilbake styrken i beina. Alt han gjør nå er fokusert mot VM i Budapest. Eivind var derfor litt tung i beina under gårdagens konkurranse, men fikk opp et kast på 76.34m, som er rett bak sesong beste. Thomas Mardal fra Gloppen imponerte igjen og flyttet sin personlige rekord til 77.97m. Det er nå bare en uke igjen til NM. Om Eivind klarer å utjevne forskjellen til Thomas innen da er vanskelig å si, men han kommer nok til å bite godt fra seg for å sikre seg sitt 14.mesterskap på rad.

Det blir en fyldig reportasje fra stevnet i Tjalvisten, som vi håper å ha klar til mandag 3.juli.

Resultatene fra stevnet kan du finner her.    

Leave a comment