Karoline månedens utøver i Europa

Karoline Bjerkeli Grøvdal er kåret til oktober måneds kvinnelige utøver.

Prisen tildeles for hennes årsbeste i Europa på 10km gateløp på 31,25 minutter, satt på Hytteplanmila 21. oktober. I løpet vant hun foran den svenske Europamesteren på 5000, Meraf Bahta. Nevnte Bahta var også nominert til prisen, samt tyske Alina Reh, Nataliya Lehonkova fra Ukarina og spanjolen Trihas Gebre.

Karoline var nominert sammen med Sondre Nordstad Moen, som ikke var langt fra å gi oss dobbelt norsk i oktober. Norske utøvere har gjort det sterkt i 2017. Tidligere i år har Jakob Ingebrigtsen, Karsten Warholm og Amalie Iuel vunnet tilsvarende priser.

Grøvdal har hatt et fenomenalt halvår. Tjalvisten har tok kongepokalen i NM etter hun smadret sin egne norske rekord på 3000 meter hinder med 9,13,35, som er nest best i Europa i år. Hun var også i finalen på 5000m i VM i London.

Karoline er nå i Flagstaff i USA for høydetrening og forberedelser til EM terrengløp i Slovakia 10. desember. Der kan det gå fort!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s