Syv gull og fem sølv til Tjalve i NM for junior

Av Bjørn Henriksen. Foto: Sandnes IL /Geir Eikeskog

Årets viktigste mesterskap, junior NM, ble arrangert i Sandnes helgen 25-27.august, samme dager som tikampen  under VM i Budapest. Det medførte at to av våre største medaljesankere, Sander Aae Skotheim og Markus Rooth ikke kunne stille til start. I tillegg hadde Hedda Kronstrand Kvalvåg og Elisabeth Thon Rosvold reist hjemover til USA.

Allikevel ble det et bra mesterskap for IK Tjalve med syv gull og fem sølvmedaljer. Det var tre gull flere enn i fjor. Totalt vant vi 12 medaljer.

Lakeri Ertzgaard (U23) valgte å løpe 100m under dette mesterskapet. Det er det lenge siden hun har gjort. I forsøket løp hun inn til 11.88 (+1.7) som er ny personlig rekord. Det var første gang hun krøp under 12 blank. I finalen gikk det ikke like fort. Tiden her ble 11.96 som holdt til en sølvmedalje bak Andrea Rooth fra Lambertseter.

Lakeri og Andreas møttes også på 400m hekk hvor Andrea var klart best. Lakeri har bare løpt en gang tidligere. Hun fikk tiden 59.55 som er noen få hundredel dårligere enn personlig rekord. Tiden holdt til en ny sølvmedalje.

På 400m uten hekker var det ingen som kunne gjøre noe med Lakeri. Hun vant med tiden 53.32 foran klubbveninne Laura Veen med tiden 55.95. Laura var for øvrig veldig nær sin personlige rekord.

Siste dag av mesterskapet avsluttet Lakeri det hele med å vinne 200m med tiden 24.27. Laura ble her nr.4 med 25.43. For Lakeri var dette tangering av personlig rekord.

Kenny Emi Tijani-Ajayi har blitt voksen siden i fjor og løper nå i U23 klassen. På 100m kvalifiserte han seg til finalen med å bli nr.3 i sitt heat med tiden 10.96. I finalen ble han nr.5 med 10.85. Det var 1/10 bak årsbeste.

Kenny har ikke fått det helt til på favorittdistansen 200m, men denne gangen satt det som Christina Vukicevic ville ha sagt. Han vant lett heat tre i kvalifiseringen med tiden 21.72, I finalen var han endelig i nærheten av den tiden han presterte i fjor og løp inn til et klart gull. Kenny fikk tiden 21.18 (+2.0). I fjor løp han på 21.13.

Ingeborg Østgård har vært litt opp og ned i sin første sesong i Tjalvedrakt, men i dette mesterskapet var det ingen som kunne slå henne på 800m og 1500m. Først vant hun 1500m i U23 klassen med tiden 4:18.70, før hun dagen etter også var best på 800m med tiden 2:07.83. Det var ny årsbeste. På 1500m ble Selma Løchen Engdahl nr.5 i samme klasse med tiden 4:24.33. Selma har løpt adskillig fortere før i år. Selma stilte også til start på 3000m hvor hun vant sølvmedaljen med tiden 9:40.79. Vinner ble Ina Halle Haugen fra IK Runar.

På lørdagen løp Mikkel Blikstad Thomassen en meget god 1500m hvor han ble nr.7 med tiden 3:49.78. Det var personlig rekord. Han hadde 3:51.76 fra i fjor. Tiden var også en forbedring av årsbeste med ca. 10 sekunder. Vi var spente på hva Mikkel kunne få til på 5000m da han nylig løp en 3000m på 8:08. Mikkel innfridde nok ikke helt våre forventninger da han ble nr.8 med tiden 14:44.19, ca ett sekund bedre enn tidligere i år.

I de tekniske øvelsene ble det gull til Telma Kristjansson Rostoft i høyd U20 med 1.66m og sølv til Mathilde Klokseth i tresteg U23 med 12.17m. Lucas Gjesdal ble nr.5 i stav i U20 med resultatet 4.41m. Lucas har hoppet 4.49m tidligere i år.

Marcus Devantes Gardner Stålby, som debuterte for IK Tjalve i et mesterskap, kom til semifinalen på 100m i U20 klassen med tiden 11.43. I sitt semifinaleheat ble han nr.5 med 11.45. Marcus kvalifiserte seg også til semifinalen på 200m hvor beste tid var 22.85. Marcus er bare 16 år og har mange år foran seg i juniorklassene.

Isabella Indrebø kvalifiserte seg også til semifinale på 100m da hun løp på 12.63. I semifinalen fikk hun 12.88. En annen som også kvalifiserte seg til semifinale var Mina Sørensen. Det skjedde på 200m i U20 klassen. Tiden i forsøket var 27.11. I semifinalen oppnådde hun 27.51.

IK Tjalve hadde meldt på flere lag i 1000m stafett, men vi endte opp med et lag for jentene i U23-klassen. Her gjorde de en strålende innsats og løp inn til en klar seier med tiden 2:13.81. På laget løp Mina Sørensen, Isabella Indrebø, Laura Veen og Lakeri Ertzgaard. To av jentene er fortsatt i U20-klassen så her har vi litt å gå på.